Bankspaarhypotheek

Sinds januari 2008 is het mogelijk te kiezen voor een bankspaarhypotheek. Deze nieuwe hypotheekvorm is in vele opzichten gelijk aan de spaarhypotheek , maar kent subtiele verschillen die genoemd dienen te worden.
Evenals de spaarhypotheek betaalt u maandelijks hypotheekrente over de uitstaande lening en spaart u middels een gestort bedrag. Doordat de spaarrente en hypotheekrente zijn gekoppeld worden de maandlasten automatisch gedrukt.
De bankspaarrekening is geblokkeerd en verpand. Een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan deze rekening is geen voorwaarde, dit is het voornaamste verschil met de spaarhypotheek.

Beleggen

Binnen de bankspaarhypotheek is een beleggingsvariant mogelijk, een overlijdensrisicoverzekering is dan wel vereist. De bankspaarhypotheek verliest in deze variant zijn afbetalingsgarantie. Voor een overzicht van de risico’s en mogelijkheden van de beleggingshypotheek verwijzen wij u graag naar de betreffende pagina

Fiscaal voordeel

U heeft recht op de ‘fiscale vrijstelling voor kapitaalverzekering eigen woning’ in box I. Met deze regeling is het mogelijk 15 of 20 jaar belastingvrij een kapitaal op te bouwen en het ook belastingvrij te laten uitkeren. Voor deze regeling gelden restricties en een maximale vrijstelling. Laat u eerst informeren of de regeling voor u ook gunstig is.

In het kort

  • Sparen in combinatie met lenen (genivelleerde rente)
  • Gegarandeerde aflossing (spaarvariant)
  • Geen verplichte overlijdensrisicoverzekering
  • Fiscale vrijstelling tot wel € 150.000 per rekeninghouder