Aflossingsvrije Hypotheek

Lage maandlasten, maar toch volledig profiteren van fiscaal voordeel? Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u geen aflossingspremie, maar enkel de hypotheekrente. Hierdoor heeft u gedurende de looptijd van de hypotheek lage kosten en kunt u tot 30 jaar lang gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

Uiteindelijke Aflossing

Deze specifieke hypotheekvorm heeft als keerzijde dat er geen sprake is van een tussentijdse aflossing of aflossingsverzekering. Aan het eind van de looptijd betaalt u de hypotheek terug uit eigen opgebouwd vermogen (sparen, beleggen) of u sluit een nieuwe hypotheek af. Het is belangrijk te beseffen dat u slechts 30 jaar recht heeft op de hypotheekrenteaftrek en dat een nieuwe hypotheek duurder kan uitvallen.

Voor wie?

Bent u van plan het huis later weer te verkopen of ziet u kans met de aflossingspremie uw vermogen uit te bouwen? Dan kan de aflossingsvrije hypotheek voor u een interessante optie zijn. En wilt u toch tussentijds aflossen? Leg dan in de polis een clausule vast die dit mogelijk maakt.

In het kort

  • Lage maandelijkse lasten door enkel afdragen hypotheekrente
  • Tot 30 jaar optimaal gebruik fiscaal voordeel
  • Lenen tot een hoog percentage van de executiewaarde van uw huis
  • Eventuele tussentijdse aflossing mogelijk